115
Formació tecnològica per sectors  /  Informàtica i programació

Administra un sistema Linux (2): gestió de serveis, processos i aspectes avançats

Multisessió:  2 sessions de 4 hora/es

Aquesta activitat és gratuïta

Linux és un sistema operatiu de codi obert que cada cop es troba més present a l'empresa i la demanda de professionals que el coneguin per poder administrar sistemes cada cop és més insistent. Linux forma part de la família dels sistemes Unix i comparteix en bona part la tecnologia i arquitectura d'aquests sistemes, el que el fa substancialment diferent a Windows.

El programa de Linux de Cibernàrium està estructurat en 2 mòduls que en el seu conjunt pretenen aportar els coneixements necessaris per poder treballar amb sistemes Linux d'una forma professional.

Els mòduls estan dirigits a professionals de la informàtica i, malgrat que no cal tenir coneixements previs de Linux per seguir-los, sí que cal tenir coneixements de sistemes, entendre els conceptes bàsics (què és un sistema de fitxers, què és un procés, fonaments sobre xarxes IP, etc.) i certa experiència de treball amb ordinadors a nivell d'administració.

El programa es realitza amb la distribució Suse, però els coneixements adquirits poden aplicar-se a altres distribucions.

TEMARI

1. La gestió de serveis i processos
Administració de processos
Sistema d'arrencada de Linux
Configuració de processos de sistema i serveis
Gestió de software

2. Alguns aspectes avançats de Linux
El sistema gràfic X Window
El kernel de Linux
Monitorització del sistema
Eines de backup


Més informació

>> No se permitirá la entrada en el aula después de 15 minutos de empezada la clase.

>> Las actividades Cibernàrium se realizan en catalán, exceptuando casos particulares y a no ser que la mayoría de los asistentes soliciten que se haga en castellano.

Cualquiera de las acciones formativas de Cibernàrium podrá ser grabada a través de un sistema de captación de imágenes que tiene como finalidad su posterior difusión a través de un medio o soporte en el ámbito de la misión de Barcelona Activa de contribuir a la promoción económica y al empleo. En el proceso de grabación se pueden grabar eventualmente imágenes de los / las asistentes a la formación. La inscripción a las actividades de Cibernàrium implica la autorización a Barcelona Activa de hacer uso de estas imágenes para el anterior fin.

>> Para inscribirse a cualquier actividad es necesario tener un usuario web creado. Puedes creártelo
aquí

>> Es imprescindible pasar a firmar asistencia por el mostrador de Recepción antes de acceder al aula.

Activitat impartida per

SOLÉ ROMERO, RAMON

Sessions

Dilluns 20/02/2017 09:30-13:30
Dimecres 22/02/2017 09:30-13:30
Totes les sessions es realitzant al centre: MediaTic, C/Sancho d´Àvila cantonada C/Roc Boronat, Barcelona
Inscripció tancada.

Més formació que pots trobar a Barcelona

Consulta altres ofertes formatives similars relacionades amb el tema del teu interès que pots trobar a Barcelona. Aquestes activitats no són organitzades ni tenen relació amb Barcelona Activa.

Veure llistat de cursos relacionats >>